Paskutinė vasaros diena Klaipėdoje pažymėta Paupių bendruomenės 7-ąja Vasaros palydėtuvių švente

Rugpjūčio 31-ąją Klaipėdoje praūžė Paupių bendruomenės 7-oji Vasaros palydėtuvių šventė, kuri nepaliko abejingų nei didelių, nei mažų. Šventė, kaip ir kasmet, subūrė daugybę žmonių bendrauti, džiaugtis, sportuoti ir tiesiog smagiai leisti laiką. Šventėje netrūko ir kitų Klaipėdos bendruomenių asociacijos narių – Melnragės, Berželio, Girulių, Šventapilės ir kitų bendruomenių atstovų, kurie atvyko kartu švęsti ir dalintis vasaros džiaugsmais.

Į Vasaros palydėtuvių šventę susirinko kaip niekad didelis būrys komandų, net aštuonios. Šventėje tvyrojo draugiška, tačiau kartu ir konkurencinga atmosfera, kuri buvo ypatingai jaučiama pripučiamo stalo futbolo varžybose. Kova dėl prizinių vietų vyko iki paskutinės sekundės, neįtikėtinai įtempta, pilna emocingų akimirkų, kuriose netrūko nei prakaito, nei juoko iki ašarų. Šio turnyro metu arši kova vyko ir tarp Šventapilės ir Paupių bendruomenių komandų, kuriose nei viena komanda nenorėjo nusileisti, tačiau po įtemptos dvikovos pergale džiaugėsi Paupių bendruomenės valdybos komanda.

Pirmąją vietą pripučiamo stalo futbolo turnyre iškovojo Medikių komanda, atstovavusi Medikių gatvę, esančią Paupiuose, Klaipėdoje. Antrąją vietą pelnė Paupių bendruomenės valdybos komanda, o trečioji vieta atiteko Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ kariams, kurie įrodė, kad kariai gali būti ne tik drąsūs ir ištvermingi, bet ir puikiai įvaldę futbolo meną.

Be pripučiamo stalo futbolo, šventės metu vyko ir daugybė kitų įdomių varžybų, kurios sužadino sporto entuziastų aistras. Viena iš įdomiausių rungčių buvo kubo lenktynės. Čia triumfavo energinga ir vieninga Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ karių komanda, užėmusi pirmąją vietą. Antrąją vietą pelnė veržlioji Oro pajėgų komanda, o trečioje vietoje finišavo Medikių komanda, nustebinusi visus savo ryžtu, greičiu ir ištverme.

Dalyviai stengėsi ne tik dėl prizų, bet ir dėl garbės atstovauti savo bendruomenę. Sportinėse varžybose neišvengta azarto, tačiau jose vyravo draugiškumas ir bendruomeniškumo dvasia. Šventapilės bendruomenė išsiskyrė tuo, kad sugebėjo suburti savo komandą rungtims ir įrodė, jog net ir mažesnės bendruomenės gali būti stiprios. Jų pastangos atsipirko – jie grįžo namo su garbinga 3 vieta drakonų lenktynėse. Šioje rungtyje pirmąją vietą iškovojo Lietuvos kariuomenės „Žemaitijos“ brigados kariai, antrąją vietą užėmė Paupių bendruomenės komanda.

Viena iš labiausiai intriguojančių rungčių buvo Mega smiginis, dar kitaip vadinamas Dartbolu – jo metu dalyviai turėjo spardyti specialų kamuolį į milžinišką 5 metrų aukščio taikinį ir rinkti taškus. Dalyvių susidomėjimas šia rungtimi buvo didžiulis, o smagios akimirkos lydėjo kiekvieną spyrį.

Šventės kulminacija buvo koncertas, kuris padovanojo visiems dalyviams daugybę gerų emocijų ir šypsenų. Scenoje pasirodė Kangoo Jumps Lietuva šokėjos, kurios savo energingu pasirodymu užbūrė žiūrovus. Vakaro vinimi tapo charizmatiškasis atlikėjas Ričardas Banys, savo muzika užkariavęs susirinkusiųjų širdis.

Šventėje dalyvavo ir Paupių bendruomenės draugai iš Kauno – Kauno Sargėnų ir Vytėnų bendruomenių centro nariai. Jie atvyko ne tuščiomis, o su savo nuostabiu vokaliniu instrumentiniu ansambliu „Šlamutis“, kurio vadovas Juozas Gricius su kolektyvu sušildė ne tik žiūrovų širdis savo muzikiniais pasirodymais, bet ir bendruomenės nariai aktyviai įsiliejo į sportinių rungčių sūkurį, dalijosi patirtimi bei patys sėmėsi jos iš kitų.

Šių metų Vasaros palydėtuvių šventė buvo ypatinga ne tik draugų būriu, sportinėmis rungtimis ir varžytuvėmis, bet ir tuo, kad šventė sutapo su Paupių bendruomenės 7-uoju gimtadieniu. Tai buvo puiki proga paminėti ne tik bendruomenės laimėjimus ir augimą, bet ir susiburti, pajusti bendruomenės dvasią ir džiaugsmą būti kartu.

Vasaros palydėtuvių šventė Paupių bendruomenėje pabrėžė ir Klaipėdos bendruomenių asociacijos narių draugystę ir bendrystę, kuri neapsiriboja vien miestui svarbių reikalų sprendimu, bet tęsiasi ir sportuojant, džiaugiantis vieni kitų pasiekimais bei dalyvaujant šventėse kartu. Ši diena tapo tikra švente visiems – sporto, muzikos ir bendruomenės dvasios kupina akimirka, kurią prisimins dar ilgai visi dalyviai ir svečiai. Be to šventė dar kartą įrodė, kad tikra bendruomenė – tai žmonės, kurie palaiko vieni kitus ir kartu kuria gražesnę miesto ateitį.

Projektą „Sveikata prasideda nuo…” finansavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Klaipėdos m. savivaldybė.

Parašykite komentarą