Melnaragiada 2024: sporto, draugystės ir bendruomenių  šventė Melnragėje

Rugsėjo 14 d.  vyko jau tradicine tapusi Melnragės šventė „Melnaragiada 2024” . Pušyno aikštelėse Vėtros g., kur vyko sporto rungtys, jau nuo ryto pradėjo būriuotis varžybų dalyviai iš miesto bendruomenių, įmonių ir mokymo įstaigų, viso apie 100  žmonių. Melnaragiadoje  dalyvavo didelis būrys sportininkų: krepšinio turnyre – 5-os komandos, tinklinio -7-os, smiginio ir petankės atitinkamai – 9-os ir 8-os . Ypač aktyvūs buvo Tarptautinės Ukrainos mokyklos  sportininkai, kurių komandos dalyvavo bei pelnė apdovanojimus visose Melnaragiados rungtyse. Ukrainiečius palaikė ir didelis kartu atvykusių sirgalių, pasipuošusių tautine atributika ir Ukrainos vėliavomis, būrys.  

Iki pietų pertraukos buvo sužaistos visos grupių rungtynės ir, sočiai pasistiprinę vietoje pagamintu karštu maistu ir užkandžias, sportininkai stojo žaisti finalinių kovų.

Kaip ir pernai labai motyvuota atvyko Šventapilės bendruomenės komanda, kuri sėkmingai sudalyvavo keliose rungtyse ir iškovojo sidabrą krepšinio turnyre, nusileidusi tik profesionaliu žaidimu visus nustebinusiai ir turnyrą laimėjusiai „Alaus kampo“ krepšinio komandai.

Tinklinyje lygių sau neturėjo “Go „ komanda, antri-„KN Energies“ tinklininkai, treti, kaip ir krepšinyje, liko Ukrainos komanda.

Ypač didelės aistros kilo smiginio rungtyje, kur, beje, dalyvavo KBA komanda. Čia pirmas-antras vietas pasidalino melnragiškiai, treti-ukrainiečiai. Netrūko intrigų ir petankėje, kuri dėl jos azarto ir prieinamumo tikrai bus įtraukta į ateinančių metų Melnaragiados sporto programą. Čia apdovanojimus pasidalino šeimininkų ir „Skiparių“ komandos.

Visos nugalėtojų komandos buvo apdovanotos Melnaragiados taurėmis, medaliais, piniginiais prizais: specialiai šventei išleistais Melnragės pinigais-Melnragės markėmis, kurias buvo galima išleisti vakarinės šventės dalies metu.

Melnaragiados 2024 pagrindinę taurę išsivežė Tarptautinės Ukrainos mokyklos sportininkai, su kuo juos dar kartą nuoširdžiai sveikiname !!!

Po apdovanojimo ceremonijos, įvykusios centrinėje gyvenvietės aikštėje, šventės dalyviams ir svečiams koncertavo melnragiškė aktorė charizmatiškoji Eglė Jackaitė, kuri pieš pasirodymą prisijungė prie mūsų, įstodama į Melnragės bendruomenę. Koncertinę programą tęsė melnragiškių mėgiamas atlikėjas Edgaras Lubys ( „ Amberlife“), kuris savo profesionalumu visus sužavėjo dar pernykštės Melnaragiados 2023 metu .

Na, o vasarą su vaišėmis ir šokiais palydėjome trankioje „Black Horn Summer End Party by DJ Neko“ diskotekoje, kuri jau tapo tradicine Melnragėje.

Dar kartą noriu padėkoti visiems dalyvavusiems bei šventės rėmėjams, tikimės, kad sekančioje Melnaragiadoje dalyvaus dar daugiau miestiečių, tad-iki susitikimo kitąmet Melnaragiadoje 2025 !!!

Pagarbiai,

Melnragės bendruomenės pirmininkas

Alfonsas Bertauskas

Parašykite komentarą