Arūno Milkevičiaus kūryba praturtina Smeltės gyvenamąjį rajoną: bendruomenė džiaugiasi nauja meno dovana

Arūnas Milkevičius – liaudies meistras. Jo kūriniai, įkvėpti lietuviškos kultūros ir gamtos, atspindi gilias tautines šaknis ir meilę liaudies menui. Vienas iš šių kūrinių neseniai papuošė Smeltės gyvenamąjį rajoną.

„Šiame rajone gyveno žmonos tėvai kol buvo gyvi.  Čia  jis turi  savo dirbtuves ir kartais apsilanko mūsų rajone. Prieš gerus metus Arūnas vaikščiojo rajono gatvėmis, miškeliais ir jam pasirodė, kad aplinka labai pagražėjo. Jis panoro padovanoti savo kūrinį. Tuo metu dar tik eskizai buvo galvoje, kiek vėliau pabraižyti, papiešti ant popieriaus lapo. Tada su idėja  ( kuri buvo nuostabi) kreipėsi į mane ir valdybą , tai mums beliko palaikyti. Ir štai po metų turime puikų meno kūrinį kuris puošia mūsų rajoną. Džiaugiasi visa bendruomenė”- istorija dalijosi Smeltės bendruomenės pirmininkė Joana Panfilova.

 Šis rankų darbo kūrinys atspindi ne tik liaudies meistro meistriškumą, bet ir gilią pagarbą lietuvių tradicijoms bei istorijai. A. Milkevičiaus kūriniai pasižymi subtiliomis detalėmis, kuriose susipina simbolika ir liaudies pasakojimai. Meistras yra tikras lietuviškos medžio drožybos tradicijų sergėtojas.

„Smeltės bendruomenę puošiantis kūrinys – Žemyna – deivė, suteikianti žemei vaisingumą, pievos gėlės, bei vabzdžiai  atspindi mūsų žemę ir laukus, viršuje vėjarodė su Lietuvos paukščiais kregždėmis ir žuvėdromis”- liaudies meistro dovana džiaugėsi pirmininkė Joana.

1 komentaras apie “Arūno Milkevičiaus kūryba praturtina Smeltės gyvenamąjį rajoną: bendruomenė džiaugiasi nauja meno dovana”

  1. Fantastiškas baltiškos pasaulėžiūros kūrinys. Ačiū autoriui už gilumą ir profesionalumą.

    Atsakyti

Parašykite komentarą