Vietos bendruomenės vienija Klaipėdą jubiliejinėje Didžiosios jūros šventės eisenoje

Liepos 26-28 d. Klaipėdoje vyko jubiliejinė 90-oji Jūros šventė. Vienas iš labiausiai pritraukiančių ne tik klaipėdiečius bet ir atvykusius iš svetur renginių yra Didžioji Jūros šventės eisena, kurioje jau ne pirmus metus dalyvauja ir Klaipėdos bendruomenių asociacijos narės, vietos bendruomenės, pabrėždamos savo vienybę ir solidarumą.

Šių metų bendruomenių eisenos šūkis „Jūra jungia, bendruomenės stiprina”. Jis atspindi bendruomenių tikslus ir vertybes – kaip jūra sujungia krantus, taip ir vietos bendruomenės siekia sujungti žmones, sukurti stiprią, aktyvią ir vieningą visuomenę.

Didžiosios Jūros šventės eisenos metu bendruomenių nariai ne tik džiaugėsi gera renginio atmosfera, bet ir dalinosi šypsenomis, geromis emocijomis ir šventine nuotaika su eisenos žiūrovais, daugelį šventės stebėtojų sužavėjo žaismingas Paupių bendruomenės automobilis, pasiruošęs nerti į pramogų prie jūros bangas, kaip tą kartą prie jūros. Pilnas pripučiamų čiužinių pasiplaukiojimams, kamuolių smagiems žaidimams ir smagios vasariškos muzikos, automobilis kėlė susižavėjimą ne tik vaikučiams, bet ir privertė nusišypsoti suaugusius.

Bendruomenių nariai savo pozityvia energija ir užsidegimu, neleido ramiai stovėti renginio žiūrovams. Kvietė žaismingiems žaidimams su kamuoliais.

„Mes esame čia, kad parodytume, jog kiekvienas klaipėdietis yra svarbus ir vertingas. Šventinė eisena mums suteikė galimybę susitikti, bendrauti ir kurti naujus ryšius“, – sakė viena iš eisenos dalyvių. Jos žodžius patvirtino ir daugelis kitų bendruomenių narių, kurie džiaugėsi galėdami būti šios jubiliejinės jūros šventės dalimi.

Didžiosios jūros šventės eisena dar kartą parodė, kokie stiprūs ir vieningi yra Klaipėdos miesto gyventojai. Vietos bendruomenių dalyvavimas renginyje ne tik praturtino pačią Jūros šventės eiseną, bet ir pabrėžė bendruomenių svarbą miesto gyvenime. „Kiekvienas iš mūsų prisideda prie bendros miesto gerovės. Šiandien mes parodėme, kad esame vieninga ir stipri bendruomenė“, – teigė Klaipėdos bendruomenių asociacijos vadovė Regina Baguckienė.

Šventinės eisenos nuotaika ir bendruomenių vienybė neabejotinai įkvėpė visus dalyvius ir žiūrovus, paskatindama toliau kurti ir stiprinti Klaipėdos bendruomenes, kuriose kiekvienas gyventojas jaustųsi svarbus ir vertinamas.

Parašykite komentarą